Geschiedenis


 

 

In april 2014 is het V.T.T.G. opgericht door een drietal fanatieke studenten, die na een druk bestuursjaar van een studievereniging van diergeneeskunde (De Veterinaire Veefokkers Club “De Uithof”) meer wilde gaan sporten met een leuke groep meiden. Twee van hen trokken jaarlijks touw op evenementen van de agrarische plattelandsjongeren bij hun in de buurt. Dit was zo leuk: hier kon wel eens een bijzondere sportvereniging uit ontstaan!


Na geïnventariseerd te hebben of er meer animo voor de sport was, en dit was er, is er een touwtrekvereniging in de buurt gevraagd om de trainingen te helpen verzorgen. Naast de trainingslocatie in  Renswoude mocht ook de Tolakker, de onderwijsboerderij van diergeneeskunde, als trainingsterrein dienen. Op 15 april 2014 werd een eerste demoavond georganiseerd en dit heeft ons 18 leuke, sportieve, sterke dames gebracht.

 

Alle dames zitten in verschillende jaren van de studie diergeneeskunde, de meesten studeren in de richting landbouwhuisdieren en sommigen werken al als dierenarts. Ook een aantal oud-leden die afgestudeerd zijn en elders in het land zijn gaan wonen en werken, zetten daar de touwtreksport voort bij andere verenigingen. Gelukkig sluiten er bij het V.T.T.G. ieder jaar nieuwe enthousiaste meiden aan en zijn we met genoeg om op wedstrijden met een volledig vrouwenteam te verschijnen. Dat trekt veel bekijks en is, zoals we hebben gemerkt, een zeldzaamheid in de touwtrekwereld!