Indoor 2016-2017


Vrijdag 17 en zaterdag 18 februari, Renswoude (Internationaal Toernooi)

In oktober kwam Bert met een vraag, hij wilde weten of animo was om de intensiteit en de hoeveelheid trainingen op te schroeven. Het doel wat hij heel graag wilde bereiken was een podiumplaats op het NK en lekker meetrekken op het internationaal toernooi. Twee weken terug is met een derde plaats het eerste doel al bereikt. Afgelopen weekend was het dan zover, na maanden hard trainen en een dikke maand oefenen met dansen voor de openingsact was het afgelopen weekend zo ver, het internationale toernooi van Lagerweij. Twee dagen lang touwtrekken en samen met Bert nam VTTG deel aan de openingsact. Waar andere teams op een vakantiepark sliepen, sliepen wij, als echte studenten, op onze luchtbedden in de Lagerweij kantine.

Vrijdag

Op vrijdag werd er op een andere manier touwgetrokken dan we gewend zijn, namelijk vier tegen vier. Met vier man aan het touw maakt de ploeg een stuk onstabieler als met 6 of 8 man. VTTG was vertegenwoordigd met twee ploegen, daarnaast waren er nog twee dames ingedeeld bij het MIX team en één dame bij Groene Oase. In de damesklasse gingen we er met de bronzen plak vandoor, een mooie bevestiging dat we meekonden op het niveau van het toernooi.

Zaterdag

De zaterdag begon voor ons wat hectisch, als glowstick poppetjes zouden we in het donker dansen op ‘Drunken Lullabies’ van de band Flogging Molly. Om kwart over zes ging de wekker al, na een snel ontbijt konden we aan de slag om de 9 pakken in elkaar te zetten. Na het dansen ging Femke verder om samen met Bert een goochelact te verzorgen. Nadat ze Iris weggetoverd hadden, toverde ze Peter naar voren, waarna deze Caroline ten huwelijk kon vragen.

Maar we waren natuurlijk vooral om het toernooi voor het touwtrekken. Zelf waren we pas aan het einde van de middag  aan de beurt, maar Martina en Milène mochten gelijk al met het mix-team van Lagerweij aan de bak. Een mooie derde plaats werd behaald door deze meiden.

In de loop van de dag begon toch de spanning op te spelen. Maar om drie uur konden we dan eindelijk op gaan warmen. De dames 560kg poule bestond uit 5 teams. Voor ons als VTTG dames konden we gelijk goed aan de bak tegen de dames van Lagerweij (en onze Maaike). De eerste trek stond Bert nog in de kleedkamer zijn mooie roze blouse aan te trekken waardoor deze slordig verliep, maar in de tweede trek hebben we ons goed kunnen herpakken en er een gelijkspel uit gehaald. De tweede partij tegen TTV Monnickendam wisten we tot onze eigen verassing te winnen, waarna de partijen tegen VVK Ozoli (Letland) en 15 Signal Regiment (Engeland) gelukkig met wat minder krachten gewonnen werden. Door de poulewinst mochten we in de halve finale nog een keer tegen de dames van VVK Ozoli mochten trekken, welke ook gewonnen werd.

Het was tijd voor onze eerste finale, tegen de dames van Monnickendam. Na opkomst in het donker werden alle teamleden voorgesteld aan het publiek. Bij elke stap die VTTG naar achter zette ging het publiek nog harder schreeuwen, de eerste trek was voor ons! De tweede trek was zwaar en spannend. Drie en een halve meter waren we al naar achter, maar helaas werd deze trek toch verloren en werd het een gelijkspel. We moesten ons klaarmaken voor een derde, beslissende trek. We hebben heel hard teruggevochten maar deze derde trek werd gewonnen door de dames van TTV Monnickendam. Met onze mooie zilveren medaille, is het doel dat we onszelf in oktober hebben gesteld, ruimschoots behaald. Maaike mocht daarnaast ook nog een bronzen medaille in onvangst nemen die ze samen met de dames van TTV Lagerweij heeft behaald. ’S Avonds hebben we dit op het gezellige feest nog uitgebreid gevierd.


Zaterdag 4 februari, Hippolytushoef (NK)

Om 6 uur 's ochtends vertrokken we met een touringcar in de richting van Hippolytushoef, wat bijna het noordelijkste puntje van Noord-Holland. Met 12 meiden hebben we de afgelopen maanden keihard getraind om hier de strijd aan te gaan tegen drie andere teams uit het hele land. VTTG team B begon de dag goed, door te winnen van de Monnickendam-Oele combi. Het VTTG A team verloor helaas de eerste partij van It Heidenskip. De spanning is eraf! 

Hierna kwamen nog veel spannende partijen, in de kruisfinales kwamen onze temas elkaar zelfs tegenover elkaar te staan in de strijd om de 3e plaats. Het werd een pittige strijd tussen twee heel gelijkwaardige teams. Uiteindelijk is team VTTG A als winnend team over de streep gekomen. Een eindresultaat om trots op te zijn. Deze bronzen medaille nemen wij als VTTG mooi mee naar huis!

Na de damesklasse volgde de Mixklasse, waarin ook drie van onze dames meededen in de teams van TTV Lagerweij en TTV Groene Oase. Het team van TTV Lagerweij werd tweede en het team van TTV Groene Oase wist een bronzen medaille te bemachtigen. Na afloop van de wedstrijden hebben we samen met de dames en heren van TTV Lagerweij genoten van een heerlijk diner. Terug in de bus hebben we de dag afgesloten met een gezellige karaoke.

Na vandaag kijken wij uit naar het Internationaal Toernooi van TTV Lagerweij, welke over twee weken zal plaatsvinden in Renswoude.


Zaterdag 17 december, Nibbixwoud

Op zaterdag 17 december vond de laatste competitie-avond van het jaar 2016 plaats. Nibbixwoud was de plaats waar we naartoe zijn geweest. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijden. Langzaam maar zeker worden de verbeteringen beter voelbaar tijdens de touwtrekpartijen; de rust wordt meer bewaard en we proberen zo lang mogelijk de techniek te handhaven. Tijdens deze avond hebben we 6 punten behaald tegen de combi teams van T.T.V. West Friesland. Een uitslag waar we blij mee zijn. Ook vinden we het erg leuk om te vermelden dat onze nieuwe leden ook kennis hebben gemaakt met de eerste wedstrijden. Met dit enthousiasme wordt het team steeds hechter en sterker.

 


Zaterdag 19 november, Renswoude

Met 11 veterinaire dames vertrokken wij net als iedere dinsdag naar Renswoude. Onder ons drie nieuwe aanwinsten die voor het eerst mee gingen strijden. Tot onze spijt waren de tegenstanders erg sterk, dan wel ervaren wat voor ons betekende dat we niet zoveel punten konden pakken als we hadden gehoopt. Alleen tegen T.T.V. Groene Oase wisten we een puntje te pakken, wat goed was voor een laatste plaats. We kijken echter terug op een gezellige, sportieve wedstrijd met een nog gezelligere derde helft. Als studenten hebben wij hier natuurlijk nogmaals gestreden, hier bleken wij beter in te zijn dan in touwtrekken. Dat geeft maar weer aan dat je met een goede training veel kan leren...! 


Zaterdag 22 oktober, Maasland

Voor de eerste competitie-avond van het indoorseizoen, welke georganiseerd werd door T.T.V. Groene Oase, werd een mix-team gevormd. Het team bestond het team uit 6 dames van het V.T.T.G. en 2 heren van T.T.V. Lagerweij. De eerste trek tegen T.T.V. Groene Oase werd gelijk getrokken, onze eerste punt was binnen! Vol enthousiasme gingen we verder. Dit werd beloond met een overwinning tegen T.T.V. Streefkerk en een gelijkspel tegen T.T.V. West Friesland. Voor ons was deze avond een fijne start van het indoorseizoen. We kijken uit naar de volgende competitie-avond.