Outdoor 2016

Zondag 14 augustus, Bekveld

Op zondag 14 augustus mochten we in Bekveld onze krachten meten in de competitie Oost. Ons team werd deze dag aangevuld met twee dames van TTV de Roppers. Tijdens deze competitiedag hebben 5 punten veroverd en werden daarmee gedeeld derde samen met TTV Oele. TTV Heure en Eibergen waren in topvorm en haalde de meeste punten binnen. We kijken terug op een geslaagde dag, sportiviteit in alle opzichten, een mooie wedstrijd en zijn zeer tevreden!

Woensdag 3 augustus, Koudekerk a/d Rijn

Tijdens de jaarlijkse touwtrekavond tijdens de Trekkertrek in Koudekerk a/d Rijn, was het V.T.T.G. ook dit jaar van de partij. Een groot aantal getrainde en ongetrainde teams was dit jaar aanwezig bij de 25-jarige jubileum-editie. Vanuit het V.T.T.G. deden twee teams mee, waarvan een in de getrainde en een in de ongetrainde klasse. In de getrainde klasse werd hard gestreden, maar de vele herenteams waren ons helaas te sterk af. Het ongetrainde team, met daarin drie dames die nooit eerder meegedaan hebben, heeft het super gedaan. Veel partijen werden gewonnen, waarmee een mooie tweede plaats in de poule bereikt werd. Naderhand hebben we de avond gezellig afgesloten in de feesttent.

Zaterdag 9 juli, Renswoude

Deze wedstrijd was voor ons bijna een thuiswedstrijd. Deze 5e competitiewedstrijd werd namelijk georganiseerd door TTV Lagerweij. Ondanks de aanmoediging van veel bekenden waaronder een aantal (oud) leden lukte het deze avond niet om punten te halen. Wel hebben we fijne partijen touw getrokken. We hebben deze avond onze techniek goed kunnen trainen.

Vrijdag 17 juni, Hoevelaken (NK)

Vrijdag 17 juni was het zo ver, onze meiden deden mee aan het Nederlands Kampioenschap welke plaatsvond op het terrein van TTV de Spoortrekkers in Hoevelaken. Met nog wat zenuwen in de benen werd er gestart tegen de dames van TTV Oele. Helaas werd deze strijd verloren. Vol goede moed gingen we door naar de komende partijen, wat resulteerde een veel geploeter door de bagger. De meiden weten tot de laatste partij maar 2 punten te behalen. De laatste trek moet gewonnen worden om door te mogen naar de kruisfinales, extra spannend dus! Deze laatste partij wordt getrokken tegen de meiden van de Spoortrekkers. Dit team heeft het toernooi duidelijk laten zien een hoop power te hebben en zeker niet zomaar op te geven. Het eindigt dan ook in een gelijkspel. Voor het V.T.T.G. betekent dit helaas dat er te weinig punten zijn om door te gaan naar de kruisfinales. Daarmee eindigen we ook direct op de laatste plaats.

Zaterdag 4 juni, Monnickendam

Waar sommige meiden nog wat spierpijn ondervonden van de wedstrijdavond hiervoor werd er toch afgereisd naar Monnickendam. Tijdens deze 3e competitiewedstrijd die georganiseerd werd door TTV Monnickendam bleken er bij aankomst maar 2 damesteams aanwezig te zijn. Om toch mee te doen aan de wedstrijden werd daarom het V.T.T.G. samengevoegd met het damesteam van TTV Monnickendam. Hierdoor ontstond er een leuk gemixt team bestaand uit 11 dames en gingen we de strijd aan tegen de herenteams. De samenwerking tussen het V.T.T.G. en de dames van TTV Monnickendam heeft, ondanks heel veel spannende trekken, maar 2 punten opgeleverd.

Vrijdag 3 juni, Langbroek

Tussen de competitiewedstrijden door reizen de meiden ook nog wel eens af  naar "recreatie wedstrijd".  Hoewel deze naam allicht een wat vertekend beeld geeft. Het deelnemersveld in Langbroek was zeker als fanatiek te bestempelen. Ons team werd aangevuld met een van onze oud-leden, en tevens oprichter van de vereniging, Evelien. Daarnaast ondergingen Esther en Danielle hun vuurdoop door zich voor hun allereerste touwtrek ervaring aan te sluiten bij het V.T.T.G. team. Onze meiden deden mee in een poule met vooral ongetrainde teams. Hierdoor was het hier en daar wat puzzelen om te kijken wat nu een eerlijke strijd op zou leveren. Uiteindelijk wisten de dames 2 punten te halen. Niet erg veel, maar gelukkig werd dit ruimschoots gecompenseerd in de derde helft.

Zaterdag 21 mei, Veenendaal

Ditmaal werd de competitie-avond georganiseerd door TTV Veenseboys uit Veenendaal. In de dubbele poule die we deze avond trokken hebben we naast een gelijkspel tegen de dames van TTV Lagerweij 2x gewonnen van het damesteam van TTV Monnickendam en 2x gewonnen van de meiden van De Spoortrekkers. In totaal hebben we 13 punten behaald, die goed waren voor een 3e plaats deze avond!

Zondag 1 mei, Borculo

Zondag 1 mei in Borculo was een pittige wedstrijd. De dag ervoor had ons een team een jaarlijks feest van diergeneeskunde, maar na een stevig ontbijt bij de Mc Donalds konden we het weer aan. Helaas zijn we deze wedstrijd onderaan geëindigd.

Zaterdag 23 april, Maasland

In Maasland werd de eerste outdoorwedstrijd van de competitie West georganiseerd door TTV Groene Oase. Op deze wedstrijd werd het eens tijd om op echte touwtrekschoenen te gaan trekken. Helaas hebben we maar twee punten weten te pakken en zijn we onderaan geëindigd. Wel was dit onze eerste wedstrijd op onze nieuwe schoenen en hiermee gaan we hard trainen voor de volgende wedstrijden.

Zondag 3 april, Holten

Op zondag 3 april is in Holten (TTV Oele) de allereerste wedstrijd van het outdoorseizoen van start gegaan. In totaal wisten de meiden 5 punten te halen en eindigden daarmee op de 4e plaats in een poule met 5 dames teams. Omdat wij helaas maar vijf meiden hadden die deze dag konden werd ons teams aangesterkt door Ciska, die zelf bij TTV Oele trekt.

Het seizoen is pas net gestart en met slechts enkele outdoor trainingen waren de dames blij al wat puntjes te kunnen pakken.  Wij gaan vol goede moed op naar de rest van het outdoor seizoen!