Outdoor 2017

Zondag 18 juni, Bentelo (NK Outdoor)

Zondag 18 juni was het de dag! Het Nederlands Kampioenschap! Onze meiden waren wel weer toe aan een fatsoenlijke maaltijd, de ploeg was immers nog wat kilo's te zwaar. Nadat de eerste spanning eruit getrokken werd tegen T.T.V. Monnickendam, mochten we het opnemen tegen de dames van T.T.V. Heure, T.T.V. Oele, T.T.V. Eibergen en T.T.V. Gelderswoude. Onze meiden hebben erg hun best gedaan, maar helaas moet er iemand laatste worden...
Maar niet getreurd, de tranen konden weggespoeld worden in een mooi zwembad en voor de cooling down was er een stormbaan. Het bier stond koud en er was een goed functionerende snackbar aanwezig. Hartelijk dank voor de goede organisatie! Na een potje frisbee op de A1 was het tijd om moe maar voldaan naar Utrecht te rijden.

Zaterdag 10 juni, Renswoude

Zaterdag 10 juni mochten wij ten strijde 'trekken' in Renswoude. Bij TTV Lagerweij wel te verstaan, eigenlijk een soort tweede 'thuis' voor ons, aangezien ook onze wekelijkse trainingen daar plaatsvinden. Met prachtig weer en een fijne ondergrond om op te trekken wonnen we onze eerste trek tegen Groeneweij. Daarna volgden lastigere trekken, maar ondanks dat we er veel verloren, waren er binnen die trekken ook hele goede momenten en bovendien ook veel momenten waar we van hebben kunnen leren. Ook heel belangrijk, aangezien volgende week het NK Outdoor voor de deur staat. Uiteindelijk kwamen we met vier behaalde punten op een derde plek uit, maar kunnen we wel spreken van een goede generale repetitie voor het NK Outdoor volgende week in Bentelo.

Zaterdag 20 mei, Veenendaal

In het eerste echte zomerse zonnetje, vertrokken we naar Veenendaal voor de 4e competitie-avond van Gewest West. Caroline van der Helm heeft op deze avond ons team versterkt.

De eerste wedstrijd werd direct spannend! Een mooie strijd tegen de "Groeneweij" dames eindigde in een gelijkspel. Een gelijkspel tegen de dames van T.T.V. Gelderswoude bleek voor ons nog iets te hoog gegrepen. Wél was T.T.V. Gelderswoude zo sportief om oud-VTTGer Sophie Versteegen aan ons uit te lenen, nadat een van onze meiden geblesseerd uitviel. Dit maakte de wedstrijd spannender, maar met vijf meiden was T.T.V. Gelderswoude nog steeds sterker. Erg knap dames! De dames van T.T.V. Monnickendam maakten het ook even spannend, maar gingen er uiteindelijk twee keer met de winst vandoor. In de laatste trek tegen de "Groeneweij" dames werd alles op alles gezet. Dit resulteerde wederom in een gelijkspel.

Al met al was het een mooie competitie-avond op de zomerse velden in Veenendaal. Op naar huis met mooie wedstrijdervaring en twee punten!

Zaterdag 6 mei, Zeewolde

Deze avond waren we welkom bij T.T.V. Het Loggertje. Het toernooi werd gehouden op een gezellige plaats, namelijk op de camping. Ons team werd versterkt door Anja van T.T.V. Monnickendam. Met goede moed zijn we aan de wedstrijden begonnen, maar de tegenstanders waren duidelijk sterker. Voor ons was het een bevestiging dat we een stapje harder moeten trainen.

Foto: Cock van Vuuren

Zaterdag 8 april, Maasland

Op 8 april vond de eerste competitieavond van 2017 plaats, welke werd gehouden bij T.T.V. De Groene Oase in Maasland.

De damescompetitie bestond op deze avond uit een dubbele poule, waarin ons team tegenover de dames van T.T.V. Gelderswoude, T.T.V. Monnickendam en Groeneweij (T.T.V. De Groene Oase + T.T.V. Lagerweij) kwam te staan.

Tegen de dames van het team Groeneweij wisten wij tweemaal te winnen, wat resulteerde in 6 punten.

Graag willen we T.T.V. De Groene Oase bedanken voor de organisatie van de competitieavond. Ook willen we Irene nogmaals bedanken voor het versterken van ons team. Het was een mooie opening van het outdoorseizoen!